Ekologisesti kestävä kesä

Ekologiset harrastukset:

  1. Retkeily: Suomen luonto tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Voit tutkia kansallispuistoja, retkeilyreittejä ja luonnonsuojelualueita. Muista noudattaa jokamiehenoikeuksia ja jättää luonto sellaiseksi kuin sen löysit.
  2. Pyöräily: Suomessa on hyvin kehitetty pyöräilyinfrastruktuuri. Voit tutustua kauniiseen maisemaan pyöräilemällä maanteitä pitkin tai valita maastopyöräilyn polkuja luonnossa.
  3. Melonta ja soutaminen: Suomen tuhansien järvien ansiosta melonta ja soutaminen ovat suosittuja harrastuksia. Voit vuokrata kajakin tai kanootin ja tutkia rauhallisia vesistöjä.
  4. Luontokuvaus: Jos olet kiinnostunut valokuvaamisesta, voit ottaa upeita kuvia Suomen luonnosta. Pidä mielessäsi, että et häiritse eläimiä tai niiden elinympäristöä pyrkiessäsi saamaan täydellisen kuvan.
  5. Puutarhanhoito: Kesällä voit perustaa oman pienen puutarhan ja kasvattaa omia vihanneksia ja yrttejä. Se on paitsi ekologista, myös palkitsevaa ja terapeuttista.

Epäekologiset harrastukset:

  1. Moottorikelkkailu: Vaikka moottorikelkkailu on suosittua talvella, se aiheuttaa melua, saastuttaa ilmaa ja voi vahingoittaa haavoittuvia luontokohteita.
  2. Vesiskootterilla ajaminen: Vesiskootterit ovat melua ja ympäristöä saastuttavia. Ne voivat myös aiheuttaa vaaraa merieläimille.
  3. Mäkihyppyrinteiden rakentaminen: Mäkihyppyrinteiden rakentaminen voi vahingoittaa herkkiä luontokohteita ja aiheuttaa maaperän eroosiota.
  4. Laittomat roskien polttamiset: Roskien polttaminen aiheuttaa ilmansaasteita ja voi olla haitallista terveydelle. On tärkeää käyttää asianmukaisia jätehuollon palveluja.
  5. Kalastus ylikalastuksen alueilla: Kalastus on suosittu harrastus Suomessa, mutta on tärkeää valita kalastuskohteet, jotka eivät ole ylikalastettuja. Seuraa kalastusrajoituksia ja kiintiöitä.

Ympäristöstä huolehtiva ihminen voi siis kesällä nauttia monista ekologisista harrastuksista Suomessa. On tärkeää välttää sellaisia harrastuksia, jotka voivat aiheuttaa ympäristöhaittoja.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *