Tervetuloa Itämerikulmaan 17.–20.7.2013 Tall Ships Races -tapahtumassa!

Greening Events on mukana Helsingin Ympäristökeskuksen yhteisessä Itämerikulmassa The Tall Ships Races-tapahtumassa 17.-20.7.2013 

Itämerikulma on elämyksellinen merentutkimusolohuone, jossa on mahdollisuus mm. tutustua Itämeren valuma-alueeseen sekä merieliöihin. Itämerikulmassa on joka päivä ohjelmaa ja asiantuntijavierailijoita. Päiväteemat ovat:

ke 17.7. Öljyntorjunta ja meriliikenteen riskit

to 18.7. Kalat, kalastus ja veneily

pe 19.7. Maatalous ja ruoka

la 20.7. Itämeren tilan seuranta & kansainvälinen yhteistyö

Joka päivä tuntiohjelmista löytyy lastentunti, ruokatunti, meriluonto-esitelmä, meren pelastajat -keskustelu sekä Kova sana! -väittely/haastattelu. Iltojen lopuksi teltan screenillä näytetään Itämeri-aiheisia filmejä.

Yhteensä teltalla vierailee neljän päivän aikana yli 20 asiantuntijaa ja keskustelijaa, joista osa on Helsingin omien hallintokuntien Itämeri-toimenpiteiden toteuttajia. Teltta myös rakennetaan kestävästi mm. Uusix-verstaan ja Kierrätyskeskuksen materiaaleja ja kalusteita mahdollisimman paljon hyödyntäen.

Helsingin ja Turun käynnistämän Itämerihaasteen osana kaupunkien yhteistä Itämeri-toimenpideohjelmaa on toteutettu jo viisi vuotta, ja ohjelmaa uudistetaan tänä vuonna. Oman toimenpideohjelman lisäksi muita toimijoita on haastettu vapaaehtoiseen vesiensuojelutyöhön. Tall Ships Races -tapahtuma on yksi Itämerihaasteen 200 yhteistyökumppanista. Tapahtuma on myös Greening Events -hankkeen pilottikohde, ja sille rakennetaan Ekokompassi Tapahtuma -ympäristöjärjestelmä.

Tässä ohjelma: Flyeri

Print Friendly, PDF & Email